CENTRO SANT PERE APOSTOL

Client

BIMSA

Any

2015

Superfície

989 m2

Pressupost

1.600.000 €

Ubicació

Barcelona

El Centre Sant Pere Apòstol situat al barri de Ciutat Vella a poca distància del Palau de la Musica, ocupa un edifici format per dos volums. El primer, més antic i amb façana al carrer Sant Pere més Alt, tenia originàriament la funció d’habitatge, mentre el segon ideat per Antoni Rovira i Trías i construït a partir del 1871, situa i acull el Auditori i el Teatre, aquest últim dissenyat per Enric Sagnier. Quan l’Ajuntament va adquirir la finca sencera al desembre de 2010, es va proposar rehabilitar-la sense interrompre les activitats del Centre, tan importants per als veïns d’aquesta zona. Les intervencions que aquí presentem concerneixen la 1ª fase de la rehabilitació i s’enfoquen en el segon dels dos volums aportant millores en els aspectes acústics, funcionals i de serveis.
El projecte, redactat pels arquitectes I. Boldú, O. Gonzalez i J.M. Rovira, utilitza els elements arquitectònics com a al·legoria dels elements característics del teatre: la façana d’acer tallin és una abstracció del teló; la il·luminació del accés interpreta a les bambalinas de l’escenari; les claraboies en el forjat de l’entrada són la representació de les antigues caixes d’apuntador; el tot acompanyat per una simfonia de colors que es repeteixen i persegueixen, i condueix l’espectador cap a la funció.